Rec Banata
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kanjiža i fašisti

Ići dole

Kanjiža i fašisti Empty Kanjiža i fašisti

Počalji od webmaster Sre Maj 30, 2012 10:01 am

webmaster
webmaster
Admin
Admin

Muški
ÁđîĽ ďîđóęŕ : 385
Age : 56
ËîęŕöčĽŕ : pffff
Registration date : 28.05.2008

Nazad na vrh Ići dole

Kanjiža i fašisti Empty Re: Kanjiža i fašisti

Počalji od webmaster Sre Maj 30, 2012 10:03 am

Нео-нацисти манипулишу српским жртвама из II светског рата (видео)

Maђарски нео-нацистички покрет „64 Жупаније“ који, упркос забрани, без проблема делује у Војводини у свом пропагандном филму „Наш пут“ представио је снимке Срба које су Немци 1941. године убили у Панчеву као снимке Мађара које су наводно Срби убили у Војводини 1944. године. Снимци убијених Срба искришћени су на самом почетку филма (од 1.06 до 1.29) како би се приказао наводни терор над мађарском мањином у послератној Југославији.

http://www.srbel.net/wp-content/uploads/2012/04/Fa%C5%A1isti%C4%8Dka-propaganda.jpg

Филм „Наш пут“ у кратким цртама представља циљеве мађарског нео-нацистичког покрета и историјат организације, а снимци убијених Срба користе се како би се подигле међунационалне тензије на територији Војводине. Оригинални снимци су узети из документарца „Други светски рат у боји“ који је последњих година приказан на бројним светским каналима. На снимцима убијених Срба нео-нацисти су склонили боју и смањили резолуцију, а снимак једног вешања је и замућен како се не би видели немачки војници који стоје у позадини док џелат Србину навлачи омчу на врат.

Најсрамније од свега је да се мађарски нео-нацисти користе снимцима обешених и стрељаних Срба које су убили Немци на чијој страни су се Мађари и борили Другом светском рату. Читава манипулација је гора ако се зна да су Мађарски фашисти на територије Војводине убили на хиљаде Срба и других противника фашизма. Филм „Наш пут“ преведен је на више језика (за сваку земљу на чију територију претендује та организација) и постављен на сајту Јутјуб 2008. године.

СНП Наши подсећа да покрет 64 Жупаније неометано делује у више градова на северу Србије, да су њихови активисти умешани у нападе на националној и верској основи на Србе у Темерину, а да та организација сваке године организује нацистичке журке и концерте у Ади, Сенти, Кањижи, Суботици и Темерину.

Фашистичка пропаганда: Снимак од 1.06 до 1.29 приказује снимке наводних мађарских жртава у Југославији 1944. године Kanjiža i fašisti Fa%C5%A1isti%C4%8Dka-propaganda
webmaster
webmaster
Admin
Admin

Muški
ÁđîĽ ďîđóęŕ : 385
Age : 56
ËîęŕöčĽŕ : pffff
Registration date : 28.05.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu