Rec Banata
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

64 upanije

Ii dole

64 upanije Empty 64 upanije

Poalji od webmaster Sub Feb 02, 2013 9:03 pm

Објављено 21.10.2012 у 15:10
Наслови / Србија
Нови напад мађарских неофашиста у Темерину

Мађарски неофашисти поново нападају људе по Темерину.

Петорица припадника неофашистичког покрета 64 жупаније прошле ноћи у Темерину, физички су напали двојицу младића, након што су избачени из кафане због узвикивања нацистичких поздрава, преноси лист Блиц.

Припадници овог неофашистичког покрета су у локалној кафани узвикивали нацистичке поздраве, због чега су у 2:20 сати избачени напоље.

Након тога, они су напали Дениса Р. и Мирака Б. и нанели им лаке повреде.

Интервенисала је и полиција, а учесницима напада поднете су кривичне пријаве због насилничког понашања.

Тагови: Војводина, мађарски фашисти, неофашизам, Покрет 64 жупаније, Темерин
webmaster
webmaster
Admin
Admin

Muki
: 385
Age : 56
: pffff
Registration date : 28.05.2008

Nazad na vrh Ii dole

64 upanije Empty Re: 64 upanije

Poalji od webmaster Sub Feb 02, 2013 9:06 pm

http://www.srbel.net/2012/10/20/madjarski-neofasizam-u-skolama-u-vojvodini-miklos-horti-u-gimnaziji-u-senti/horti-u-gimnaziji-u-senti/


Мађарски неофашизам отворено улази и у школе у Војводини. У холу гимназије у Сенти постављена је табла на којој је, поред осталих познатих Мађара и других који су владали Мађарском, и фашистички диктатор Миклош Хорти.

Хортијева слика се налази у доњем левом углу између Имреа Нађа и Франца Јозефа.

Поводом уласка мађарског неофашизма у школе у Србији, реаговао је покрет Двери За живот србије.

Саопштење Повереништва Двери у Сенти

Недопустиво је да слика Миклоша Хортија буде у холу гимназије у Сенти!

У оквиру поновног буђења мађарског ревизионизма појавило се много негативних појава, које највише штете етничким Мађарима из северне Србије, али изгледа да је интересним круговима који подржавају фашистичке организације попут 64 жупаније много мање битно да ли ће се пореметити добри односи између Срба и Мађара, у односу на корист коју би могли да извуку распиривањем мржње.

У том смислу, информација да се у ходнику гимназије у Сенти појавила слика Миклоша Хортија, може се схватити само као провокација која претендује да створи непотребна трвења у овом иначе мирном градићу.

Због тога, повереништво Двери из Сенте је послало протестно писмо сиректору Сенћанске гимназије, с надом да ће реаговати.

Писмо директору гимназије у Сенти

Поштовани директоре Сенћанске гимназије,

Недавно смо добили информацију да је у ходнику Сенћанске гимназије постављена слика са познатим личностима из мађарске историје. Хтедох написати великанима, али појава једне личности на тој слици ми то не дозвољава.

Наиме, на слици је приказан Хорти Миклош (Horthy Miklos) који је у бившој Југославији проглашен за ратног злочинца.

Миклош Хорти је увео Мађарску у рат на страни Хитлера и учествовао у агресији на Југославију.

Одговоран је за истребљење Јевреја и злочине над цивилима. У августу 1941. година Хортијева влада је наредила депортацију Јевреја из земље, а око 20 хиљада њих касније је убијено од стране немачких трупа.

У Југославији је проглашен за ратног злочинца због масовних ликвидација српских цивила у Војводини. Мађарски војници су одговорни за смрт или депортацију скоро 20 хиљада грађана Војводине. Један од најпознатијих злочина ове војске је масовно убиство Срба и Јевреја у јануару 1942. године познато као Рација у јужној Бачкој када је убијено преко три и по хиљаде људи.

Иако је познато да је Миклош Хорти у Мађарској рехабилитован, ипак сматрамо да је неприкладно и свакако увредљиво да његов лик стоји као пример ученицима на зиду једне тако важне институције као што је Сенћанска гимназија.

Не верујемо да личност Миклоша Хортија може бити добар пример чак ни за децу мађарске националности, док за децу српске националности свакако представља болан подсетник на страхоте које су фашисти на овим просторима починили.

Најљубазније Вас молимо да ову слику уклоните са зида Сенћанске гимназије и замените је неком на којој нису представљени ратни злочинци.

Са поштовањем,

Бранислав Пеић,

у име повереништва Двери у Сентиhttp://www.srbel.net/wp-content/uploads/2012/10/Horti-u-gimnaziji-u-Senti.jpg
webmaster
webmaster
Admin
Admin

Muki
: 385
Age : 56
: pffff
Registration date : 28.05.2008

Nazad na vrh Ii dole

64 upanije Empty Re: 64 upanije

Poalji od webmaster Sub Feb 02, 2013 9:09 pm

64 upanije Horti-u-gimnaziji-u-Senti
webmaster
webmaster
Admin
Admin

Muki
: 385
Age : 56
: pffff
Registration date : 28.05.2008

Nazad na vrh Ii dole

64 upanije Empty Re: 64 upanije

Poalji od webmaster Sub Feb 02, 2013 9:09 pm

Кепиров адвокат специјални гост на фашистичком скупу у Кањижи

Специјални гост фашистичког скупа под називом ЕМИ Табор, који се у јулу одржава у Кањижи, биће адвокат злочинца Шандора Кепира, који је био оптужен за учешће у Новосадској рацији 1942. године, јавио је данас новосадски Радио 021″.

На овом скупу ће учествовати и музичке групе које сарађују са међународном неонацистичком организацијом Крв и част.

Током скупа биће одржано и предавање о Миклошу Хортију, регенту који је за време Другог светског рата владао квислиншком Мађарском, кога у најави називају витезом. Чланови неофашистичке странке Јобик из Мађарске одржаће предавање о реституцији.

У позиву на скуп, за Војводину се користи израз Јужна регија, што је асоцијација на велику Мађарску.

Скуп под називом ЕМИ Табор само је део марша, који у Будимпешти организује неофашистички Покрет 64 жупаније, који се залаже за насилне измене граница у Европи.

Тагови: Јобик, ЕМИ Табор, мађарски фашисти, неофашизам, Новосадска рација, Покрет 64 жупаније, Шандор Кепиро
webmaster
webmaster
Admin
Admin

Muki
: 385
Age : 56
: pffff
Registration date : 28.05.2008

Nazad na vrh Ii dole

64 upanije Empty Re: 64 upanije

Poalji od webmaster Sub Feb 02, 2013 9:10 pm

Објављено 08.04.2012 у 09:25
Лични став / Наслови | Извор: СНП Наши
Никола Алексић о повампирењу мађарског фашизма у Војводини

Реакција Николе Алексића на откриће СНП Наши да фашистичка мађарска организација која делује у Војводини 64 Жупаније у свом документарном филму Наш пут представља снимке убијених Срба као убијене Мађаре.

Драги пријатељи СНП Наши, најстрашније у свему овоме је чињеница да ова фашистичка организација дивља по Војводини уз благослов издајничког режима на челу са Тадићем. У време када је Чанак био председник Покрајинске скупштине, у центру Новог Сада су ови фашисти делили летке са мапом Војводине са измењеним границама, док их је наша полиција обезбеђивала и чувала од гнева новосађана.

У исто време ветерани фашистичке војске Мађарске из Другог светског рата су у центру Новог Сада, у згради листа Мађар со прослављали свој јубилеј у граду и Покрајини где су под лед бацили 12.763 становника Новог Сада и Шајкашке регије. Градској управи Новог Сада су са те прославе јубилеја упутили захтев да се тик поред споменика жртвама Рације на Дунавском кеју подигне и њихов споменик погинулим саборцима на Источном фронту.

Жртве Рације су овим дивљањем и провоцирањем фашиста у центру Новог Сада поново убијене. Нико за то није одговарао, а Чанак је чак напредовао, из покрајинске се преселио у Народну скупштину. Од одвајања Војводине од матице Србије се није одустало. Такав налог је Тадић добио из Брисела.

Покушали су предлогом Статута АПВ, а када нису успели, покушали су изазивањем међунационалним сукобом и интервенцијом. За ту прилику су пре две године послали плаћенике у Стапар, код Сомбора, да на католичком гробљу сруше споменике да би се пред светом Мађари приказали као угрожена нација. Бог их је упутио на православно гробље где су у току једне ноћи од 22.00-03.00 срушили и оштетили 714 надгробних споменика.

Иако је на споменицима пронађено чак пет различитих отисака прстију, за овај злочин је оптужен један умоболник који у то време лежао на психијатрији у Сомбору. Не знам шта је страшније, описани злочин на гробљу или наредба полиције медијима у Сомбору да се о томе више не сме ни реч написати или изговорити.

Али платиће за то, зна се ко је наредио, зна се ко је порушио споменике, зна се и прави разлог, само се варају да ће им поћи за руком да одвоје Војводину да би је поделили по већ исцртаним границама суседних држава. Ми памтимо да би вратили, будите сигурни у то!

Тагови: Војводина, Еколошки покрет Нови Сад, Никола Алексић, Покрет 64 жупаније, СНП
webmaster
webmaster
Admin
Admin

Muki
: 385
Age : 56
: pffff
Registration date : 28.05.2008

Nazad na vrh Ii dole

64 upanije Empty Re: 64 upanije

Poalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ii dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne moete odgovarati na teme u ovom forumu